2 Ιουν 2015

Παγωμένη ντοματόσουπα

Iced tomato soup
Δεν χρειάζεται να είναι χιονισμένα και να κάνει
κρύο για να απολαύσετε ένα μπολ
ντοματόσουπας που είναι ο καλύτερος
φίλος του ψημένου τυριού
Υλικά 
450 γραμμάρια ώριμες ντομάτες κομμένες σε μικρά κομματάκια
1 σκελίδα σκόρδου 
1 μεγάλο κρεμμύδι
Φύλλα βασιλικού
2 κουταλιές σούπας κόκκινο κρασί
Μισή κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Πάπρικα
150 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
Προαιρετικά για το γαρνίρισμα 
Πράσινες και μαύρες ελιές, κομμένες
Κομμένος μαϊντανός
Πώς θα το φτιάξεις
Κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε ζεστό ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και τις τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε λάδι εάν χρειαστεί. 
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, τη ζάχαρη και τα φύλλα βασιλικού ανάλογα με την προτίμηση σας. 
Στη συνέχεια βάζουμε το λιωμένο σκόρδο, το κρασί και το γιαούρτι. 
Προσθέτουμε ελάχιστο νερό, εάν η σούπα είναι πολύ πηκτή. 
Αφήνουμε να κρυώσει καλά. 
Τη σερβίρουμε γαρνιρισμένη με κομμένες ελιές και μαϊντανό.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου