5 Ιουν 2015

Κινέζικο σουβλάκι κοτόπουλου - Σουβλάκι Μάο

Σουβλάκι Μάο
Κινέζικο σουβλάκι κοτόπουλου
Υλικά
1/2 κιλό στήθος κοτόπουλου, χωρίς την πέτσα, κομμένο σε μπουκιές
2 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
2 φλιτζάνια κομμάτια ανανά
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
3 κουταλιές σούπας κέτσαπ
1 κουταλιά σούπας σιρόπι σφενδάμου
1/2 κουταλιά σούπας σος σόγιας
1 κουταλιά σούπας μηλόξιδο
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι
8 ξυλάκια για σουβλάκι
Πώς θα το φτιάξεις
Μουλιάζουμε σε κρύο νερό τα ξυλάκια για 20 λεπτά.
Προθερμαίνεις το γκρίλ σε μέτρια θερμοκρασία.
Πέρνα από το ξυλάκι το κοτόπουλο, το κολοκυθάκι, τον ανανά, το κρεμμύδι και την πιπεριά και τρίψε με αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα μπόλ ανακάτευσε κέτσαπ, σιρόπι σφένδάμου, σος σόγιας, ξίδι και σάλτσα τσίλι.
Βάλε στην άκρη τη μισή σάλτσα σε ένα άλλο μπόλ και με το υπόλοιπο άλειψε τα σουβλάκια.
Ψήσε τα σουβλάκια έως να ψηθεί το κοτόπουλο και να ροδίσουν τα λαχανικά, περίπου 4 λεπτά την κάθε πλευρά.
Όταν ψηθούν, σέρβιρέ τα απλώνοντας την υπόλοιπη σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου